Kunststof herstel

Kunstof herstel

Kunststof herstel bij caravan en camper

Kunststof delen laten zich over het algemeen goed herstellen. Dit wordt onder meer gedaan door het lassen van kunststoffen, een proces wat vergelijkbaar is met het lassen van plaatstaal. Als er scheurvorming voorkomt, worden voor de stevigheid eerst roestvrijstalen krammetjes in de kunststof gesmolten en daarna verder opgevuld met lasdraad. Na uitharding wordt het oppervlak weer volledig strak gemaakt en in de juiste kleur gespoten. De methode passen we toe op onder andere frontpanelen, achterwanden, bumpers, skirts en disselbakken.

Voordelen voor de klant:

  • Snelle reparatietijd.
  • Geen extreme wachttijden op onderdelen vanuit de fabriek.
  • Geen risico op levering van vervangende onderdelen vanuit de fabriek, die niet dezelfde structuur of afmetingen hebben.
  • Door het spuiten van het gerepareerde deel is de kleur meestal beter passend dan bij in kleur geleverde delen vanuit de fabriek.

Voordelen voor de verzekeraar:

  • Kostenbesparing van 30% tot 70%.
  • Minder risico op total loss van caravan of camper.

Het resultaat:

Het beschadigde deel van het kunststof wordt na het herstel in de juiste kleur gespoten. Met deze reparatiemethode beperken wij het onnodige gebruik van grondstoffen en leveren wij een duurzame, kwalitatief gelijkwaardige oplossing. De schade kan snel gemaakt worden en er zit geen levertijd aan verbonden. Hierdoor hoeft er niks extra besteld te worden en kun je snel weer onderweg gaan!

Kunststof herstel in beeld