Profile Repair

De Profile Repair Oplossing

Een ongeluk met een Caravan of Camper schuilt in een klein hoekje. Meestal gaat het maar om een deuk of schram, maar de kosten vallen doorgaans flink tegen. Met het Profile Repair wandherstelsysteem wordt een dergelijke schade onzichtbaar hersteld in korte tijd en tegen een aanzienlijk lager schadebedrag, dan wanneer de wandplaat vernieuwd wordt. Profile Repair is een Nederlandse vinding sinds 1995. In het verleden werd schade uitsluitend opgelost door het beschadigde plaatdeel te vervangen, met de Profile Repair-herstelmethode is plaatselijk herstel zonder plaatvervanging mogelijk. Voordelen hiervan zijn dat de gewichtstoename bij zgn. overplakken vervalt en tevens is er na het vernieuwen van de wand geen sprake van mogelijke lekkage. De herstelmethode werd onderworpen aan een TNO-onderzoek die de duurzaamheid van de reparatietechniek heeft aangetoond en is in veel landen beschermd door een octrooi.

Wie herstelt wat

Oorspronkelijk was voorzien in herstel van deukjes ter grootte van (toen nog) een gulden. Inmiddels hebben de herstellers de techniek zo goed onder de knie dat zij voor scheuren en deuken van meer dan 40 cm of nog groter hun hand niet omdraaien.

Het totale schadebedrag is afhankelijk van de lengte van de beschadiging en de te spuiten delen. Indien door de aanrijding de plaat gescheurd is, wordt dit eerst met een speciaal verlijmingsysteem hersteld. Om de kwaliteit van de reparaties te verzekeren, werkt de Profile Repair organisatie uitsluitend met Bovag-erkende schadeherstel-bedrijven, met speciaal daarvoor opgeleide medewerkers.

Omnia CCS geeft bovendien 10 jaar schriftelijke garantie op Profile Repair.

Plaatstructuur dupliceren

Het principe is vergelijkbaar met klonen. Geprofileerde plaat wordt gewalst, wat inhoudt dat het patroon op regelmatige afstanden terugkeert. De Profile Repair-medewerker gaat nu op zoek naar een onbeschadigd overeenkomstig deel van de schadeplek. Het “gezonde” deel wordt afgeplakt en ontvet. Hierop wordt een speciale voor Profile Repair ontwikkelde gelcoat op basis van epoxy aangebracht. Na droging ontstaat zo een doorzichtige mal, met de specifieke kenmerken van de beschadigde wand.

Vacuüm trekken, structuur aanbrengen en spuiten

Het beschadigde plaatdeel wordt blank gemaakt met een roterend staalborsteltje. De mal wordt op de schadelocatie met plakband scharnierend aangebracht en er omheen wordt een rand met kitmateriaal en folie aangebracht. De deuk wordt opgevuld met een speciaal vulmiddel, wat uitermate geschikt is voor aluminium.

Vervolgens wordt de mal d.m.v. een vacuümsysteem in het vulmiddel gedrukt. Door de doorzichtige structuur van de mal kan de schadehersteller nauwkeurig de juiste verdeling van het vulmiddel volgen. In dat stadium is corrigeren nog mogelijk. Na uitharding van het vulmiddel wordt de mal afgenomen en de evt. ontstane randjes weggeschuurd. De verdere afwerking vertoont veel overeenkomst met een doorsnee autoschadeherstel.

Omdat de kleuren van caravans veelal niet in het programma van de lakleverancier voorkomen, dienen veel kleuren handmatig te worden gemengd. Ook de veel bij caravans en motorhomes voorkomende biezen worden -indien deze op de plaat in kleur gelakt zijn er weer op gespoten.

De bedrijven

Alle OMNIA CCS bedrijven zijn aangesloten bij de Profile Repair Caravan en Camper wandherstel organisatie. Indien uw caravan of camper Cascoverzekerd is, vergoedt uw verzekeraar het schadeherstel, wetend dat dit ook voor hem de voordeligste methode is. Als de aanrijding een zodanige schade heeft veroorzaakt dat herstel met Profile Repair niet meer mogelijk, of de reparatie kosten hoger zijn dan vernieuwen, kunnen de OMNIA CCS bedrijven uiteraard de wandplaat op een professionele en vakkundige wijze vernieuwen.

Wanneer u naar beneden scrollt ziet u het herstelproces en de laatste paar stappen. Onder de afbeeldingen is een video te zien met betrekking tot dit proces en een gedetailleerde uitleg hierover.

Voordelen Profile Repair oplossing:

  • Snel gerepareerd, veelal binnen enkele dagen.
  • Perfect schadeherstel.
  • Lokale reparatie in plaats van wandvervanging.
  • Geen kans op lekkage.
  • 10 Jaar schriftelijke garantie.
  • Erkend door verzekeraars.
  • Tussen de 40% en 60% besparing tov vervanging door nieuwe delen bij de verzekering.

De Profile Repair werkwijze:

De Profile Repair specialist herstelt de schade aan uw caravan of camping met behulp van een speciale, unieke mal die dezelfde structuur heeft als het plaatwerk van de wand. De beschadiging wordt opgevuld met een speciaal vulmiddel. Dan wordt de mal op het vulmiddel geplaatst en daarna vacuüm gezogen, zodat de oorspronkelijke structuur terugkeert.

Na uitharding wordt de schadeplek voorbehandeld, in de juiste kleur gespoten, eventueel afgebiesd en van een nieuwe striping voorzien.

Het resultaat:

Het resultaat ziet er perfect uit. Van de schade is helemaal niets meer te zien! Profile Repair is gepatenteerd. Gerenommeerde onderzoeksinstituten hebben deze techniek grondig getest en goedgekeurd. De Profile Repair werkwijze wordt ook ondersteund door caravan en mobilhome verzekeraars. Het resultaat is puntgaaf en kostbare vervanging door nieuw plaatwerk is veelal niet nodig. Dit werkt kostenbesparend. Bovendien duurt een reparatie met behulp van Profile Repair maar enkele dagen en heeft u minder kans op lekkage.

Profile Repair in beeld

Voorbeeld video