Constructieherstel

Constructie herstel bij caravan en camper

De constructie van een caravan- of camperopbouw is totaal verschillend. Bij de caravan moet de opbouw licht zijn om het trekkend voertuig niet te zwaar te belasten, maar ook sterk genoeg om zware belastingen aan te kunnen. Schadeherstel aan zowel de opbouw als het onderstel is er bij OMNIA CCS altijd op gericht om zowel het gewicht als de veiligheid en sterkte weer terug te brengen op de  fabrieksspecificaties. Door de vele uiteenlopende constructies en variaties komen de uitgebreide ervaring  en de regelmatige bijscholing van de specialisten van OMNIA als geroepen!

Constructieopbouw van caravan en camper

De constructieopbouw van een camper is in principe met hetzelfde doel ontworpen, echter hier speelt de draagconstructie een andere rol. Onder de opbouw zit in feite het onderstel en ondersteuning van een bestel- of vrachtwagen. Daarom moet dit onderstel weer door gespecialiseerde monteurs, met op onderstellen toegespitst gereedschap en kennis worden gerepareerd door de Omnia monteurs.

De opbouw komt in grote lijnen overeen met de caravan, echter hier komen zwaardere verstevigingen voor die bij beschadiging of vervorming alleen door specialistische Omnia camperschademonteurs herkent en hersteld mogen worden. Deze verstevigingen verwerkt in de beplating zijn wel belangrijk voor het behoud van de opbouw, in de toekomst, na reparatie van een schade.

Ook de beplating aan de buitenzijde zal eerder in aanmerking komen voor herstel dan voor vernieuwen. Dit door de grote oppervlakte van de beplating en de hoge kosten die vernieuwen met zich meebrengt. Daarnaast moet de lak weer hersteld worden zodat er, na reparatie van de plaat, geen kleur en glansverschil waarneembaar zijn.

Voordelen voor de klant:

  • Bij zware schade wordt de camper of caravan goed hersteld. Door de goede reparatie kan de camper/caravan behouden worden.
  • 4 jaar garantie op de schadeherstel en de waterdichtheid.

Voordelen voor de verzekeraar:

  • Lagere schadelast door meer mogelijkheden van het Omnia schadeherstel bedrijf om de schade te herstellen.
  • Minder risico op total loss.

Het resultaat:

De beschadigde delen zijn gerepareerd en de schade is niet meer te zien. Indien dit niet mogelijk was hebben wij dit vervangen, zodat de camper er weer nieuw uit ziet. Onze specialisten hebben hun uiterste best gedaan en dat is ook te zien in het eindresultaat.

Constructie herstel in beeld