Hagelschade

Hagelschade bij caravan en camper

Veel fabrikanten van caravans en campers gebruiken aluminium als plaatmateriaal voor het dak. Dit ziet er fraai uit, maar vanwege de geringe dikte is het gevoelig voor beschadiging, zeker als er grote hagelstenen uit de hemel vallen. En eenmaal opgerekt door de inslag van een hagelsteen kan dit materiaal niet worden uitgedeukt.

OMNIA CCS heeft zelf een hagelbestendige dakplaat laten ontwikkelen van glasvezelversterkte kunststof, oftewel GFK. Deze plaat heeft dezelfde uitstraling als een gladde aluminium plaat en kan daarom zonder verlies aan uiterlijk worden gemonteerd in plaats van aluminium. Deze plaat wordt voor OMNIA in diverse kleuren geproduceerd, zodat wij nagenoeg altijd een bij uw camper of caravan passende kleur kunnen leveren. OMNIA CCS heeft deze hagelbestendige GFK plaat officieel laten testen bij het Duitse TüV instituut, waarbij hagelstenen met een grootte van een pingpongbal en een snelheid van 120 km/u op de plaat zijn afgeschoten.  Het resultaat van deze zware beproeving was perfect: er ontstond geen schade aan de GFK plaat!

Als u eenmaal een aluminium dakplaat moet laten vervangen omdat deze hagelschade (of andere deuken) heeft opgelopen, dan kunnen wij de aluminium dakplaat vervangen door een GFK plaat, zodat u zeker weet dat toekomstige hagelstormen nauwelijks schade meer kunnen aanbrengen. Vele verzekeraars geven u ook een premiereductie als u een voertuig heeft met een hagelbestendig dak, omdat zij inmiddels overtuigd zijn dat dit een veel lagere schadelast oplevert.

De schade

Op deze afbeelding is een caravan te zien die volledig is gefabriceerd met een aluminium buitenwand en dakplaat. Het dak en voorwandplaat van deze camper hebben helaas hagelschade opgelopen. Onderstaand laten wij zien hoe wij dit als OMNIA CCS oplossen!

Onderstaand twee detailfoto’s waarop de schade te zien is:

Afb. 1 – Detailfoto van hagelschade op een aluminium caravan dak.

Afb. 2 – Detailfoto van hagelschade op een aluminium caravan voorwandplaat.

Begin van het herstel

Op de afbeelding is opnieuw de caravan te zien, hierbij zijn het aluminium dak en de aluminium voorwandplaat verwijderd door onze reparateurs.

Nieuw GFK dakplaat

Hier ligt de nieuwe GFK dak/voorwandplaat, deze wordt nu in de juiste kleur van de caravan gespoten. In dit voorbeeld is een grijs metallieke plaat te zien. Dit wordt hierna op de caravan gemonteerd.

Terugplaatsen en afronden

Onze reparateurs van OMNIA CCS zijn nu het nieuwe dak en voorwand aan het terugplaatsen en verlijmen. Beide zijn hagelbestendig en zullen in de toekomst bij een doorsnee hagelbui, geen hagelschade oplopen.

Slideshow en contact

Het gehele proces is opnieuw te zien onderaan de pagina. Voor meer informatie, neem gerust contact met ons op met de onderstaande knop. Als je schade wilt melden, maak dan zeker gebruik van de knop onderaan deze pagina.

Voordelen hagelschade herstel:

  • 4 jaar garantie.
  • Door de preventieve bescherming van het GFK dak is het risico op toekomstige schade door hagel veel geringer en bespaart u dus kosten op de langere termijn.

De hagelschade herstel werkwijze:

Bij reparatie aan uw dakplaat en voorwandplaat, maken wij gebruik van een speciaal ontwikkeld GFK plaat. Deze is hagel bestendiger en daardoor is er geen gevolgschade na een hagelbui.

Aangezien wij deze platen zelf laten ontwikkelen, is dit in diverse kleuren beschikbaar. De kleuren komen voor 80 à 90% overeen met de wand- en dakplaten die worden gebruikt bij caravans en campers.

Het resultaat:

De hagelschade valt niet meer te zien en de reparatie is geslaagd! Het hagelbestendige dak/wandplaat is weer zo goed als nieuw. Na het opnieuw lakken van de plaat, ziet de camper er weer vanouds uit, alsof er geen schade is geweest. Doordat wij een hagelbestendige dak/wandplaat gebruiken, is er praktisch geen hagelschade bij een doorsnee hagelbui.

Hagelschade herstel in beeld