Vlakke plaat herstel

Vlakke plaat herstel

Vlakke plaat herstel bij caravan en camper

Net als een geprofileerde wand kan worden gerepareerd met Profile Repair kan ook een vlakke aluminium of polyester plaat uitstekend worden hersteld. Dus geen grote plaatdelen vervangen maar het beschadigde stuk repareren en in kleur spuiten. Vlakke plaatherstel kan zowel op het dak als bij zijwanden en deuren uitgevoerd worden.

De afbeelding aan de rechterkant is een voorbeeld van hoe wij te werk gaan. In dit voorbeeld is een Hymer camper gebruikt, waarvan het dak wordt hersteld.

Werkwijze

De buitenplaat van een caravan of camper maakt deel uit van de sandwich constructie van de opbouw. Daarom zal de plaat bij beschadiging weer zodanig hersteld moeten worden, zodat de oorspronkelijke verlijming met de achterliggende isolatie weer intact is. Daarnaast moet ervoor worden gezorgd dat er geen lucht bij zit, omdat dit vocht zou kunnen bevatten en tot corrosie op termijn kan leiden.

Het herstel van de plaat zelf is anders dan herstel van metalen plaat. De aluminium of kunststof plaat moet anders behandeld worden. Verwarmen of buigen zal niet gaan bij dit materiaal en daarom wordt er gekozen voor herstel, een klein deel vernieuwen of de gehele plaat vernieuwen. Geheel vernieuwen is erg kostbaar en arbeidsintensief, ook de grote hoeveelheid te demonteren onderdelen als ramen lijsten roosters verlichting en deuren en luiken brengen enig risico op lekkage mee.

Herstel van kleine beschadigingen kan door middel van plamuren schuren en (gedeeltelijk) spuiten van de reparatieplek. Hierna opnieuw polijsten om de structuur en glans weer terug te brengen zodat er niets meer te zien is van de reparatie. Voor het gedeeltelijk vernieuwen van een stuk beschadigde plaat zijn er verschillende methodes waarbij een beschadigt deel verwijderd wordt en doormiddel van verlijming een nieuw plaatdeel aangebracht wordt.

Na het herstel wordt de reparatieplek met speciale aluminium plamuur of kunststof met speciale plamuur strak en glad gemaakt, waarna de reparatieplek gereed is om van een speciale grondlak voor aluminium of kunststof te voorzien. Na droging wordt deze grondlak geschuurd en dan zijn de laatste oneffenheden ook verdwenen. De plaat is nu klaar om van een nieuwe laklaag te worden voorzien. Hiervoor wordt de originele fabriekskleur gemeten met de kleurenspectrometer om de juiste kleur te bepalen.

De gespecialiseerde en gediplomeerde caravan en camper spuiter zal nu met groot vakmanschap in een aantal lagen de basislak (kleur) aanbrengen, waar na droging de blanke lak aangebracht wordt, die de caravan of camper de mooie glans en diepte van de kleur gaat geven. Na het drogen kan de caravan of camper afgemonteerd worden en zal als laatste behandeling de gespoten plaat nog gepolijst worden, om de structuur en glans van de plaat overeen te laten komen met de originele fabriekslak.

Voordelen voor de klant:

  • Snellere oplossing dan bestellen en vervangen van hele plaatdelen.
  • 4 jaar garantie.
  • Geen aantasting van de fabrieksconstructie van de camper of caravan.
  • In het voorbeeld waarbij we een volledig dak hebben hersteld en gespoten, geeft dit een gelijkwaardig resultaat als bij een nieuw geplaatst dak.

Voordelen voor de verzekeraar:

  • Kostenbesparing van 30% tot 70% door te repareren in plaats van te vervangen.
  • Minder risico op total loss.
  • Uw verzekerde is weer snel op weg.

Het resultaat:

Het resultaat ziet er perfect uit. Van de schade is helemaal niets meer te zien! Vlakke plaat herstel is zowel op dak als op zijwand mogelijk. Door het te repareren is vervangen niet nodig, en is de kwaliteit van de plaat zo goed als nieuw, zonder verschil in kleur of materiaal. Na het repareren wordt het herstelde deel opnieuw gespoten in de originele kleur van de camper/caravan.

Vlakke plaat herstel in beeld