GFK/Polyesterherstel

GFK/Polyesterherstel bij caravan en camper

Stel, u bent op vakantie of u rijdt rond met uw caravan of camper en er is schade opgelopen aan de zijkant van uw voertuig door bijvoorbeeld een tak. Dit wilt u natuurlijk zo snel mogelijk weer opgelost hebben zodat u weer gebruik kunt maken van de caravan of camper. Bij OMNIA CCS zorgen wij ervoor dat dit op de juiste manier zo snel mogelijk kunnen afhandelen. Hierbij ziet u amper het verschil tussen nieuw en hersteld. GFK staat voor glasvezelversterkte kunststof, in de volksmond wordt dit ook polyester genoemd. Kijk hieronder naar onze werkwijze, of scroll naar het onderste van deze pagina voor een slideshow.

De schade

In de foto is te zien dat er enkele scheuren zitten in de zijwandplaat van de caravan. De zijwandplaat is in dit geval gemaakt van polyester en kunnen wij met onze alternatieve reparatie methodes herstellen. Bij nader onderzoek is ook gebleken dat de isolatie is beschadigd en deze zal eerst hersteld moeten worden.

Uitzagen en het maken van isolatie

Op deze foto is te zien dat wij de schade hebben uitgezaagd, zodat de caravan opnieuw geïsoleerd kan worden.

Begin aan het herstel

We zijn nu bezig met het herstellen van de polyester wandplaat, dit gebeurt uiteraard weer met glasvezelmat en polyesterhars.

Gereed maken om opnieuw te spuiten

De nieuwe platen en de isolatie zijn hersteld. De herstelde polyester zijwand is nu gereed om gespoten te worden. Hiervoor moet het natuurlijk eerst worden afgeplakt, zodat overige delen van de caravan niet mee worden genomen in het lakken.

In kleur spuiten en afronden

De overige delen zijn nu met papier en plastic afgeplakt, zodat alleen de betrokken delen in de juiste kleur worden gespoten.  De verf wordt vooraf zelf door de reparateur op kleur gemaakt, zodat de kleur perfect aansluit op de niet gespoten delen. Wanneer de caravan gereed is voor aflevering, zorgen wij ervoor dat de caravan er als nieuw uitziet.

Slideshow en contact

Het gehele proces is opnieuw te zien onderaan de pagina. Voor meer informatie, neem gerust contact met ons op met de onderstaande knop. Als je schade wilt melden, maak dan zeker gebruik van de knop onderaan deze pagina.

Voordelen GFK/Polyesterherstel:

  • Korte reparatietijd.
  • 4 jaar garantie.
  • Geen problemen met levering van onderdelen vanuit de fabriek, omdat wij de beschadigde delen herstellen en niet vervangen.
  • Tussen de 40% en 60% besparing t.o.v. vervanging door nieuwe delen bij de verzekering.

De GFK/Polyesterherstel werkwijze:

Bij schade aan een polyester zijwand, zullen wij eerst onderzoeken wat er allemaal beschadigd is. Wanneer blijkt dat de isolatie bijvoorbeeld is beschadigd, zullen wij dit ook herstellen. Wij zorgen ervoor dat de zijwand op maat wordt gemaakt en gespoten, zodat er geen kleurverschil zal zijn met uw camper of caravan. Onze reparateurs zorgen ervoor dat de kleuren overeen komen met de originele kleur van de camper of caravan.

Het resultaat:

Na de reparatie van de wandplaat is er geen schade meer te zien. Onze GFK/Polyester platen zijn gepatenteerd. Gerenommeerde onderzoeksinstituten hebben deze techniek grondig getest en goedgekeurd. Onze werkwijze wordt ook ondersteund door caravan en mobilhome verzekeraars. Het bespaart tussen de 40% en 60% t.o.v. vervanging door nieuwe delen en geeft ook nog veel minder risico op lekkages.

GFK/Polyesterherstel in beeld