Veiligheids- en preventiecheck

Een complete check voor veilig gebruik van de caravan en camper

Omnia CCS heeft een Veiligheidscheck
specifiek voor de caravan ontwikkeld.

Bij deze Veiligheidscheck worden alle essentiële zaken van uw caravan die voor het veilig gebruik van uw caravan van belang zijn, grondig visueel gecontroleerd en geïnspecteerd.
Deze essentiële zaken zijn o.a. het complete remsysteem, stabilisator koppeling, velgen, wiellagers, vering, schokdempers, banden, verkeersverlichting en gasinstallaties.
Omdat ook de belading een grote rol speelt bij het veilig onderweg zijn van de caravan, wordt de caravan ook nog gewogen*, zodat u precies weet wat het gewicht van uw caravan is in de aangeboden toestand. Indien er naar aanleiding van de Veiligheidscheck, onderhoud of herstel uitgevoerd moet worden, biedt Omnia CCS daar de mogelijkheid toe. Hierna kan de caravan eigenaar weer onbezorgd van de caravan genieten.

De Veiligheidscheck is geen onderhoudsbeurt, maar geeft de status van de toestand van de te keuren punten aan om straks erger te voorkomen.

* Tegen meerkosten.

Essentiële onderdelen
van uw caravan:

Laat deze door Omnia CCS checken. De caravan wordt veelal op het oog goed onderhouden, maar wordt niet altijd periodiek door een deskundige gecontroleerd. Wij zien vaak dat gasslangen en drukregelaars de maximale gebruiksduur al lang hebben overschreden. Rookgasafvoeren van verbrandingssystemen (kachel, boilers, koelkast, gasstel), loszitten en niet goed afdichten. Dit kan gevaarlijke toestanden tot gevolg hebben. In de Veiligheidscheck wordt het gassysteem afgeperst, de gasslangen, drukregelaars en rookgasafvoeren gecontroleerd.

Banden

Banden zijn een belangrijk veiligheidsitem bij caravans en verdienen daarom ook extra aandacht. De caravan staat maar op 2 banden en als er tijdens het rijden met de banden wat gebeurt dan is er vaak sprake van een behoorlijke schade. Caravan banden slijten amper en lijken er vaak nog goed uit te zien. Banden gaan echter zo’n zes jaar mee.